HOME SET SHAKLEE DAFTAR AHLI CONTACT TESTIMONI TIP
Green Horizontal Stripe Pointer

Sunday, September 8, 2013

My review ESP Shaklee: Kurus dan Kulit Gebu

Alhamdulillah hari ni dah masuk seminggu bereksperimentasi diet dengan ESP.

I am feeling good!!!

Siapa yang kenal saya pasti tahu betapa cintanya saya dengan makanan.
Family, kawan-kawan memang akan geleng kepala tengok reaction saya dengan makanan.
Pernah saya cakap dengan mak saya, "mak mesti ada salah makan atau pantang masa mengandung along dulu kan sampai along suka dan kuat makan macam ni" hehe...


Maka nya, bila saya berjaya seminggu diet ni, memang ber "rahsia cermin ajaib (RCA)" lah sebelum tido, sebab bangga dengan diri sendiri yang mampu mengawal diri dengan benda yang paling disukai.

Clap-clap!! hehe


Pada mulanya saya rancang nak diet dengan hanya ambil ESP, buah dan sayur.
Tapi, saya ni jenis senang angin dan sakit kepala bila tak cukup makan atau lambat makan. heheh..
Jadi, untuk tidak menyeksa diri, kerana dirimu begitu berharga, rancangan dibubarkan.

Saya cuma ingin komited dengan ESP untuk dapatkan kulit yang sihat dan gebuuuss (ecewah), dan dapatkan berat badan yang ideal.
Sejak habis belajar di UPM, memang berat naik dengan majunya tanpa disedari. Tahu-tahu je BMI dah overweight (nangis).

Bila nak diet je ada je halangan, mak masak sedap-sedap, kawan ajak kuar makan, dan tak dilupakan nafsu raksasa bila nampak makanan yang sedap-sedap.
Lagi lah saya ni jenis suka masak, bila rasa nak makan sesuatu, zap zap zap kat dapur, selamatlah cik lemak beternak dalam badan.


Memang tak ada diet yang ketat dalam seminggu ni, hari pertama dan kedua tak makan nasi, cuma sarapan dengan ESP, lunch dan diner dengan 2 keping pizza, dan most of the time makan buah tembikai dan epal.

Dan hari seterusnya, makan nasi dengan kuantiti 3 sudu makan. Itupun bila lapar. Selagi tak lapar, makan buah tembikai sampai kembung perut. hihi!

Memang enjoy sangat dengan diet ni sebab bila ambil ESP masa breakfast around pukul 8, pukul 1 petang atau 2 petang baru rasa lapar, bila lapar sikit-sikit, makan buah tembikai, bila dah lapar betul-betul baru cari nasi. Tu pun makan dalam 3 sudu. Malam kalau lapar sambung makan buah balik.

Actually, setiap hari diet berbeza, supaya tak cepat bosan dan hangat-hangat taik ayam. Saya hantu piza sekarang, maka nya bila teringin makan piza, saya akan makan piza sebagai ganti nasi. Jadi, diet ni sangat enjoy, ada 1 hari tu saya teringin sangat nak makan char kuey teow, so saya makan je. Cuma kena pandai bajet berapa pengambilan kalori dalam 1 hari.


Yang penting, watak utama dalam diet ni adalah ESP dan buah :)


Sepanjang seminggu ni, rasa enjoy sangat, lagi-lagi bila tengok timbang dah turun 2-3 kilo.


Esok, masuk minggu kedua.

Tak sabar, nak teruskan bereksperimentasi diet dengan ESP Shaklee! :)

-----> Target: 48 kg


Tengoklah testimoni-testimoni pengguna ESP kat bawah ni, mau tak tergugat.










Ada siapa-siapa nak join projek diet dengan saya?
Jom, saya bagi konsultasi esklusif kurus sampai dapat berat yang ideal! :)


♥ Wana
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No | WhatsApp : 019 926 3904
♥ FB: Natural Vitamin Shop



Nantikan review episod kedua :)

1 comment

October 11, 2013 at 11:11 PM

testing

Post a Comment
 
❀copyright:to Beauty story by wana✿full designed:jiakreatifelt